Muligheder for tilskud

Du kan ofte hente lettjente penge på el- og varmeregningen ved at udskifte energislugende apparater og energirenovere dit hjem ved fx isolering eller udskiftning af døre og vinduer - og i visse tilfælde kan du få tilskud til det.

De fleste energiinvesteringer betaler sig selv hjem indenfor en kort årrække i form af lavere udgifter på el- og varmeregningen. Derfor er det næsten altid en god idé at foretage energiinvesteringer i sit hjem, også selvom der ikke findes tilskudsordninger.

Selvom du sparer penge på dit energiprojekt, kan du måske også være heldig at få tilskud til investeringen. Det er som regel Staten, der opretter puljer, hvor borgerne kan søge penge til udvalgte energiprojekter. Det kan være ordninger, der giver skattefradrag for håndværkerudgifter i forbindelse med etablering af et nyt anlæg eller det kan være nedsættelse af elprisen til el-opvarmning.

Hvis du har planer om at energirenovere dit hjem, kan du måske samtidig tjene lidt ekstra penge ved at kontakte et eller flere energiselskaber, inden du går i gang med projektet. Energiselskaberne er nemlig pålagt at finde konkrete energibesparelser, og er derfor ofte villige til at give dig penge for dit energiprojekt – også selvom de ikke selv udfører projektet eller leverer energi til dig.

I 2015 er afregningsprisen pr. sparet kilowatt-time på mellem 20 og 60 øre.

Du kan høre mere om køb af kilowatt-time besparelser ved at henvende dig til energikonsulenterne i "dit" energiselskab.