Kødfri dag

Spis lidt mindre kød, måske kan du endda holde en kødfri dag ind imellem, så hjælper du klimaet.

Vi randrusianere og danskere generelt er verdens mest kødspisende folk. Vi gnasker 140 kg kød i os om året. Det er ikke godt for klimaet. Det skyldes mange faktorer, fx køernes bøvsen og prutten, transport etc. Men også det faktum, at der skal sendes mange kilo plantefoder gennem dyrene for at producere et enkelt kg kød, er af stor betydning.

Så spis lidt mindre kød... Måske kan du endda holde en kødfri dag ind imellem.

Der bruges forskellige mængder CO2 til at producere forskellige former for kød. For eksempel er det langt mere CO2-venligt at spise kylling end oksekød. Blandt andet fordi kyllingerne ikke skal have den samme mængde foder, som køer, og samtidig er de langt bedre til at omsætte foderet til energi, end køerne er.

  • 1 kg frisk torsk fra havet udleder 1,2 kg CO2
  • 1 kg fersk kylling udleder 3,1 kg CO2
  • 1 kg svinekød udleder 3,6 kg
  • 1 kg oksekød udleder 19,4 kg CO2

Tallene gælder dansk produceret kød - hvis man spiser udenlandsk kød vil CO2-udledningen på grund af transporten være endnu højere