Vask klimavenligt

Vask ved lavere temperaturer og opnå samme resultat, og samtidigt kan du spare penge.

Vask dit vasketøj ved koldere temperaturer og spar penge. Samtidigt bliver klimaet skånet for unødvendig CO2-udledning.

Varmt vand er ikke nødvendigt for at almindeligt vasketøj skal blive rent. Mange gange er det tilstrækkeligt for tøjet at blive vasket ved 20º C. Da der findes vaskemiddel, der er beregnet til at vaske ved meget lave temperaturer forringes vaskekvaliteten hellere ikke.

Ved at halvere vasketemperaturen fra f.eks. 60º C til 30º C eller 40º C til 20º C, kan du reducere dit elforbrug med op til 60 procent.

Andre vaskeråd hvor I kan spare på strømforbruget

Fyld vaskemaskinen helt op. En undersøgelse har vist, at tøjet rent faktisk bliver mere rent, hvis vaskemaskinen bliver fyldt helt op, end hvis du vasker med en halvtom maskine.

Spring forvasken over, og spar 20 procent  af strømforbruget til vask. Forvasken er som regel unødvendig, hvis tøjet ikke er meget snavset.

Undgå at tørretumble. Det koster ca. 5 - 9 kr. hver gang du tørrer dit tøj. Ved at fravælge tørretumbling tre gange om ugen i sommerhalvåret og en gang om ugen i vinterhalvåret, kan du spare omtrent 212 kWh om året ~ 424 kr. Hvis du vælger at tørretumble så centrifuger grundigt,  så der er mindre vand i tøjet.